Komora wędzarnicza W200
KOMORA WĘDZARNICZA W200 idealnie nadaje się do wędzenia mięsa, wędlin, serów oraz ryb. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta i sprowadza się jedynie do napełnienia zbiornika w generatorze zrębkami wędzarniczymi i nastawienia temperatury. Wędzarnia w całości została wykonana z stali kwasoodpornej.
Odpowiednią temperaturę w urządzeniu uzyskuję się dzięki grzałce głównej o mocy 1500W, za pomocą termostatu. Moment pracy grzałki sygnalizowany jest poprzez lampkę kontrolną. Wyjątkowy smak i zapach wędzonych produktów nadają zrębki wędzarnicze. Optymalne zadymienie komory uzyskuje się poprzez odpowiednie ustawienie kratki dopływu powietrza i szybra w kominie.
Urządzenie posiada 5 półek oraz generator dymu w standardzie.
Dane techniczne
KOMORA WĘDZARNICZA W200 | |
---|---|
KOD | W200 |
Długość [mm] | 660 |
Wymiary komory [szer. x gł. x dł.] [mm] | 370 x 590 x 1120 |
Moc grzałki głównej [W] | 1500 |
Moc grzałki generatora dymu [W] | 150 |
Maksymalny wsad [kg] | 50 |
Pojemność użytkowa [dm3] | 200 |
Głębokość [mm] | 725 |
Wysokość [mm] | 1310+/-10 |
Napięcie znamionowe [V] | 230/50Hz |
Wyposażenie standardowe
- Korpus zewnętrzny z blachy nierdzewnej
- Korpus wewnętrzny z blachy nierdzewnej kwasoodpornej
- Drzwi pełne rozwierne z zawiasem z prawej strony
- 5 poziomów prowadnic przystosowanych pod perforowane pojemniki GN 1/1
- 4 szt. drewnianych drążków wędzarniczych
- Dolny ruszt z tacą ociekową na tłuszcz
- Komin z regulowanym szybrem
- Układ grzewczy z możliwością wyboru trybu pracy: wg czujnika temperatury w komorze lub wg sondy umieszczonej w wędzonym wsadzie
- Generator dymu
- Zasobnik na zrębki wędzarnicze
- Lampka kontrolna pracy grzałki głównej
Wyposażenie opcjonalne
- Korpus zewnętrzny z blachy nierdzewnej kwasoodpornej
- Drzwi rozwierne przeszklone
- Drewniany drążek wędzarniczy
- Perforowany pojemnik gastronomiczny GN 1/1 - głębokość 65 mm
- Hak S
- Hak do ryb
- Zestaw kółek