Aktualności
Oświetlenie w sklepach, punktach usługowych ma horrendalne znacznie. Oświetlenie sklepu oraz oświetlenie towaru to dwie różne sprawy, chociaż obie finalnie zdecydowanie poprawiają nie tylko wizerunek sklepu, ale również mogą wpływać na osiągane przezeń przychody ze sprzedaży. Zobaczmy, zatem jakie możliwości daje nam rozwój technologii w aspekcie oświetlenia produktów?
Prowadzenie działalności gospodarczej nie zawsze jest proste, zwłaszcza jeśli poza konkretnymi umiejętnościami, uprawnieniami należy pilnować np. określonego poziomu temperatur w miejscu prowadzenia firmy. Tak właśnie jest w przypadku prowadzenia sklepów z artykułami spożywczymi. Zobaczmy, jaka powinna być temperatura w pomieszczeniach sklepowych z artykułami spożywczymi?
Odpowiednie stworzenie wyspy z warzywami i owocami w sklepie samoobsługowym ma kluczowe znaczenie zarówno dla obrotów placówki, dla zminimalizowania strat, jak również pomaga klientom odpowiednio szybko znaleźć dokładnie to czego aktualnie poszukują. Z pewnością dział owocowo-warzywny jest jednym z trudniejszych do odpowiedniego zagospodarowania i powodzenie jego sprzedaży w dużej mierze zależy od spostrzegawczości i odpowiednich umiejętności u pracowników. Przyjrzyjmy się jednak wyspie warzywniczej, jak powinna być ona skonstruowana, aby możliwie jak najlepiej spełniać swoją rolę.
Sklepy, restauracje, a nawet bary szybkiej obsługi codziennie korzystają z wielu różnych urządzeń mroźniczych. Część z nich znajduje się na zapleczach i klienci nie mają do nich dostępu. Niektóre z nich jednak pełnią funkcję nie tylko zamrażalnika, ale tez mebli sklepowych lub wysp produktowych. Liczba rozwiązań mroźniczych dla sklepów i gastronomii jest naprawdę spora, dlatego zdecydowanie warto poznać je bliżej.
Zamrażarki skrzyniowe to niezbędne wyposażenie każdej restauracji, kawiarni czy sklepu spożywczego. Są bardzo pojemne, wygodnie korzysta się z nich zarówno obsłudze danego lokalu, jak i jego klientom. Na rynku dostępnych jest wiele różnych modeli zamrażarek skrzyniowych, dlatego warto dobrze zastanowić się, czego dokładnie potrzebujemy.
Agregat chłodniczy to układ, który umożliwia kontrolowanie temperatury we wnętrzu komory chłodniczej. Bardzo często z tych urządzeń korzystają przedsiębiorstwa branży spożywczej. Jakie dokładnie zastosowanie mają te maszyny?
Zadaniem krajalnic jest umożliwienie szybkiego i precyzyjnego krojenia wędlin. Mają one codzienny kontakt z jedzeniem, muszą więc nie tylko być konsekwentnie utrzymywane w najlepszej możliwej formie, lecz także zachowywać odpowiedni poziom warunków sanitarnych. Ostatecznie mają bezpośrednią styczność z tym, co później ląduje na naszych talerzach - a wędliny w plasterkach przecież nie umyjemy ani nie poddamy dezynfekcji. Krótko mówiąc, krajalnice do wędlin muszą działać bez zarzutu oraz spełniać wszelkie dostępne standardy.
Konserwatory do lodów - czyli, inaczej mówiąc, zamrażarki służące do przechowywania lodów wystawionych do bezpośredniej sprzedaży - to sprzęt pożyteczny i funkcjonalny, lecz wymagający przy tym odpowiedniego użytkowania i konserwacji. Poniżej wszystko, co musisz wiedzieć, by korzystać ze swojej maszyny bezpiecznie i przez długi czas.