Bez względu na wielkość czy przychody lokalu gastronomicznego lub sklepu spożywczego, wraz ze wzrostem utargu zwiększa się zapotrzebowanie biznesu na większa przestrzeń chłodzącą. Dobrze zagospodarowane zaplecze chłodnicze pozwala nie tylko na efektywne magazynowanie produktów spożywczych ale i zaoszczędzenie na powierzchni użytkowej. Jeśli przestrzeń, na której zorganizowane zostało zaplecze chłodnicze nie jest zaplanowana w sposób przemyślany łatwo o niepotrzebne "zagracenie" jej i utrudnienie pracy osobom, które z niej korzystają. Żeby tego uniknąć warto już na początkowym etapie funkcjonowania biznesu wziąć pod uwagę ewentualne zwiększenie przestrzeni zaplecza chłodniczego. Samo zaplecze, choć niezbędne, nie powinno być jedynie zaprojektowane pod kątem wygody użytkowania. Głównym celem prowadzenia interesu jest poszerzanie wpływów, a rachunki mają znaczący wpływ na dochód i tym samym finanse firmy. Warto więc organizować pracę i przestrzeń w sposób możliwie najbardziej ekonomiczny. 

Sposoby na ekonomiczne zaplanowanie zaplecza chłodniczego

Żeby przestrzeń zagospodarowana na urządzenia chłodnicze spełniała swoją rolę możliwie najlepiej warto zadbać o to, by oczywiście chłodziła, ale również zajmowała niewiele miejsca ale i była energooszczędna. By to osiągnąć warto wziąć pod uwagę następujące rozwiązania:

  • Po pierwsze, już na etapie planowania należy wybrać miejsce, które będzie spełniało wymagane standardy izolacji cieplnej. Ściany takiego pomieszczenia powinny być ocieplone od zewnątrz lub należycie grube, jeśli to ściany wewnątrz zabudowy;
  • Co więcej, warto zdecydować się na komorę chłodniczą, jeśli większość przechowywanych produktów wymaga zbliżonej temperatury otoczenia. Jest to jednak rozwiązanie do lokali, jakie dysponują sporą przestrzenią zapleczową;
  • Najbardziej popularnym i zarazem najlepszym rozwiązaniem zdaje się być wykorzystanie kilku energooszczędnych szaf chłodniczych, które spełnią wszystkie oczekiwane funkcje. Warto pamiętać jednak, by dobrać je kształtem tak, by pasowały do wielkości i planu organizowanego wnętrza. 

Realizacje

lady chłodnicze warszawa

Regały chłodnicze

Regały chłodnicze, które Państwu proponujemy, to urządzenia kierowane do szerokiej grupy odbiorców. Ich stylistyka jest dostosowana do potrzeb Klienta. 

więcej
lady chłodnicze warszawa

Lady chłodnicze

Nasze lady chłodnicze to niezawodne urządzenia, które dopasowujemy do wystroju i cech charakterystycznych pomieszczenia, w którym świadczą Państwo swoje usługi. 

więcej
witryny cukiernicze

Witryny cukiernicze

Potrzebne są Państwu witryny cukiernicze? Oferujemy kilkadziesiąt różnych modeli, które mogą być dostosowywane do specyficznych potrzeb dzięki budowie modularnej.

więcej
wyspy warzywnicze

Regały i wyspy warzywnicze

Oferujemy Państwu szeroki wybór regałów i wysp warzywniczych, powszechnie stosowanych przy wyposażaniu sklepów.

więcej
Zobacz wszystkie

Dane kontaktowe

 

Iglootechnika S.C.

ul. Jana Kazimierza 53 A, lokal U165

01-267 WARSZAWA

 

Tel:(22) 211 31 41, (22) 211 33 43

Fax:(22) 211 34 56

Formularz kontaktowy

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.