Regały sklepowe i witryny mroźnicze – aktualności
Zapraszamy do śledzenia aktualności naszej firmy! Na bieżąco prezentujemy najnowsze technologie i nowe propozycje ofertowe. Jeśli szukasz innowacyjnych rozwiązań i nowoczesnego stylu mebli sklepowych, sprawdź, co przygotowaliśmy w tym sezonie. Poniżej znajdziesz również informacje na temat imprez i targów, w których uczestniczymy oraz nowych wydarzeń z życia firmy. Rozwijamy się dla Ciebie, po to byś mógł usprawniać swój biznes. Bądź bliżej nas!
Aktualności
Meble sklepowe są niezastąpione w eksponowaniu zalet asortymentu. Pomagają organizować przestrzeń wewnątrz obiektu oraz nadają jej niepowtarzalnego charakteru. Funkcjonalność, a także walory mebli sklepowych zależą od materiałów, z których zostały wykonane.
Automatyczne krajalnice do wędlin są już standardowym wyposażeniem w sklepach mięsnych i supermarketach. Chętnie wykorzystywane są także w punktach gastronomicznych, firmach cateringowych i placówkach handlowych, prowadzących sprzedaż produktów przetwórstwa mięsnego czy serów. Popularność krajalnic do wędlin jest w pełni uzasadniona – ułatwiają pracę ekspedientom, usprawniają obsługę klienta, a tym samym przyczyniają się do wzrostu zysków.
O tym, że transport i przechowywanie żywności wymaga specjalnych środków transportu i procedur postępowania wie każdy i o tym dyskutować nie będziemy. Chcemy natomiast dzisiaj przybliżyć wam temat samego transportu żywności. W czym prawidłowo przechowywać i transportować żywność, aby mogła być ona później bezpiecznie sprzedawana, przechowywana, czy też poddawana ostatecznej obróbce w gastronomii?
Produkty spożywcze w zależności od rodzaju wymagają zapewnienia różnych warunków przechowywania czy to w punktach usługowych, czy w gastronomii. Szczególnie ważne jest zapewnienie odpowiednich warunków termicznych sprzedawanym w sklepach mrożonkom. Nie raz zapewne zastanawialiście się, czy artykuły mrożone, które kupujemy, są przechowywane we właściwy sposób?. Zobaczmy, jak zatem powinny być przechowywane mrożonki w sklepach?
Oświetlenie w sklepach, punktach usługowych ma horrendalne znacznie. Oświetlenie sklepu oraz oświetlenie towaru to dwie różne sprawy, chociaż obie finalnie zdecydowanie poprawiają nie tylko wizerunek sklepu, ale również mogą wpływać na osiągane przezeń przychody ze sprzedaży. Zobaczmy, zatem jakie możliwości daje nam rozwój technologii w aspekcie oświetlenia produktów?
Prowadzenie działalności gospodarczej nie zawsze jest proste, zwłaszcza jeśli poza konkretnymi umiejętnościami, uprawnieniami należy pilnować np. określonego poziomu temperatur w miejscu prowadzenia firmy. Tak właśnie jest w przypadku prowadzenia sklepów z artykułami spożywczymi. Zobaczmy, jaka powinna być temperatura w pomieszczeniach sklepowych z artykułami spożywczymi?
Odpowiednie stworzenie wyspy z warzywami i owocami w sklepie samoobsługowym ma kluczowe znaczenie zarówno dla obrotów placówki, dla zminimalizowania strat, jak również pomaga klientom odpowiednio szybko znaleźć dokładnie to czego aktualnie poszukują. Z pewnością dział owocowo-warzywny jest jednym z trudniejszych do odpowiedniego zagospodarowania i powodzenie jego sprzedaży w dużej mierze zależy od spostrzegawczości i odpowiednich umiejętności u pracowników. Przyjrzyjmy się jednak wyspie warzywniczej, jak powinna być ona skonstruowana, aby możliwie jak najlepiej spełniać swoją rolę.
Sklepy, restauracje, a nawet bary szybkiej obsługi codziennie korzystają z wielu różnych urządzeń mroźniczych. Część z nich znajduje się na zapleczach i klienci nie mają do nich dostępu. Niektóre z nich jednak pełnią funkcję nie tylko zamrażalnika, ale tez mebli sklepowych lub wysp produktowych. Liczba rozwiązań mroźniczych dla sklepów i gastronomii jest naprawdę spora, dlatego zdecydowanie warto poznać je bliżej.